Andrahand Stockholm

Letar du efter andrahand Stockholm. Att hyra lägenheter i andrahand har blivit ett populärt sätt att hyra bostäder på. Så är fallet särskilt i Stockholm där bostadsmarknaden visar på en brist på bostäder. Det är enklare att hitta de lägenheter i andrahand Stockholm har än vad det är att hitta förstahandskontrakt. Att hyra en lägenhet i andrahand innebär att det inte är du som har ett direkt avtal med hyresvärden. Det är istället en annan person som står som ägare till förstahandskontraktet till bostaden. Den som har ett förstahandskontrakt är den som du har ett avtal med. Alternativt hyr du av någon annan som står som ägare till bostaden.

Regler vid andrahandsuthyrning i Stockholm

Ett andrahandskontrakt för en bostad har ofta en begränsad giltighetstid. Hur länge man får lov att hyra en bostad i andrahand skiljer sig åt bland annat beroende på vem som äger själva bostaden, fastigheten eller särskilda bestämmelser i bostadsrättsföreningen.

Det finns många olika regler vid andrahandsuthyrning. Vissa regler är relativt vanligt förekommande och andra regler är specifikt utformade för det speciella fallet. Om du är osäker på vilka villkor som är rimliga bör du kolla upp detta innan du skriver på ett eventuellt hyreskontrakt. På så sätt kan du vara mer säker på att du ingår ett förmånligt avtal och att du inte blir lurad.

Andrahand Stockholm

Att tänka på när du hyr andrahand Stockholm

Som andrahandsuthyrare har man ofta inte lika stor säkerhet i förhållande till bostaden som den som annars äger bostaden. Det finns ofta en viss uppsägningstid som regleras i kontraktet och man har vidare inte rätt att bo kvar i bostaden hur länge som helst. Det är därför viktigt att exempelvis kolla upp hur länge man har rätt att bo i bostaden för att på så sätt förhindra risken att bli bostadslös. Priserna vid andrahandsuthyrning kan skilja sig åt från ett förstahandskontrakt. Särskilt i större populära städer, till exempel andrahand Stockholm erbjuder, kan priserna springa iväg. Den som hyr ut vill oftast tjäna en liten slant med och inte bara låta dig betala hyran. Den summa du betalar för att bo i en bostad i andrahand får dock inte vara orimligt hög.

Få tillgång till massvis med lediga förstahandskontrakt i realtid. Läs mer här.