Hur fungerar det Allt du behöver veta om hur tjänsten fungerar.

Hyradirekt hjälper dig att på ett effektivt sätt hitta första handskontrakt på bostäder i Stockholm.

Detta genom vår unika tjänst som med automatik övervakar både fastighetsägares egna sidor (som oftare än man tror annonserar om lediga förstahandskontrakt) samt även andra annonssidor som både annonserar första – och andrahandskontrakt. Med vårt system får den som söker bostad i realtid (omgående) ett meddelande via e-post eller mobilen om när en bostad läggs upp på nätet. På så sätt är chansen mycket större att finna en bostad snabbare.

Lediga förstahandskontrakt

Det inte alla känner till är att många hyresvärdar lägger ut lediga hyreslägenheter med förstahandskontrakt på nätet. Dessa lägenheter ligger ofta bara ute någon eller några dagar och ofta gäller "först till kvarn" eller uttag eller lottning bland det första som anmäler sitt intresse. Viktigt för att få någon chans på dessa lägenheter är naturligtvis att veta när dessa lägenheter kommer ut på marknaden. Med vår tjänst får du i realtid (omgående) information via mail eller direkt i din mobil via vår vår mobilsajt om när en lägenhet blir ledig. Ofta måste du också själv vara aktiv genom att anmäla dig till fastighetsägares egna interna bostadsköer. Fastighetsägarna erbjuder inte alltid lediga lägenheter men med en intresseanmälan ofta via fastighetsägarnas hemsidor ökar du kraftigt dina möjligheter till ett förstahandskontrakt. Som medlem på hyradirekt får du som medlem information om dessa bostadsköer och möjligheter till intresseanmälningar, för att på så sätt ytterligare öka dina chanser till ett förstahandskontrakt.

Lediga andrahandskontrakt

För dig som söker andrahandskontrakt fungerar tjänsten lika bra för dig. Vi söker även igenom andrahandsmarknaden genom att i realtid söka igenom ett stort antal hemsidor som annonserar andrahands bostäder. Som medlem får du omgående via mail eller telefon vetskap om när en andrahands bostad läggs ut på marknaden. På så sätt har du större chans att finna en bostad snabbare.

Intern bostadskö till fastighetsägare

För att ytterligare öka sina chanser till ett förstahandskontrakt är det viktigt att inte bara vänta på objekt som blir lediga. Lika viktigt är att vara aktiv genom att anmäla förhandsintresse och ställa sig i bostadskö hos det många fastighetsägare som kanske just nu inte har någon ledig lägenhet men som via sin egna bostadskö erbjuder lediga lägenheter. Många fastighetsägare arbetar exempelvis bara med en egen bostadskö och då måste du vara registrerad där för att få någon chans till ett förstahandskontrakt. Via hyradirekt får du via vårt fastighetsägarregister tillgång till ett stort antal fastighetsägare med egen bostadskö och som tar emot intresseanmälningar. Dessa fastighetsägare bearbetas regelbundet för att hela tiden få ett så uppdaterat register som möjligt.

Allmänna tips när du skall hyra bostad

När du skall hyra en bostad i andra hand finns det vissa saker du skall tänka på. Var observant och försiktig och tänk på att: