Fastighetsägarregister

Fastighetsägarregistret är ett unikt register över de många fastighetsägare som äger eller förvaltar stora delar av Stockholms bostadsmarknad. De flesta av dessa fastighetsägare har egna bostadsköer där du som bostadssökande aktivt själv måste anmäla dig till deras bostadsköer.

Det inte alla känner till är att de många privata fastighetsägare får förmedla hälften av sina lägenheter själva, det gör att dem ofta har egna bostadsköer där kötiden ofta är betydligt kortare än hos Stockholms Bostadsförmedling. Som aktiv bostadssökande är det därför viktigt att anmäla sig till alla dessa bostadsköer som finns och som inte alla känner till.

På hyradirekt får du som medlem fri tillgång till de stora och uppdaterade register över de många fastighetsägare som förmedlar lägenheter via egna bostadsköer. Vissa förmedlar även utan kö direkt till principen ”först till kvarn” eller den dem anser mest lämplig, vilket innebär att du med lite tur kan få ett förstahandskontrakt genom att direkt kontakta fastighetsägarna eller ställa dig i deras egna bostadskö.

Med vårt fastighetsägarregister får du direkt kontaktuppgifter med i de flesta fall hemsidesadress, mail, telefon, adress och information om fastighetsägaren, var dem har bostäder och hur deras förmedling fungerar.

Detta register är ett värdefullt komplement till ett medlemsskap på hyradirekt där du via mail och sms direkt ett förstahandskontrakt hos någon av de många fastighetsägare vi bevakar blir ledig. På så sätt ligger du hela tiden steget före eftersom du får informationen om att en lägenhet blivit ledig direkt den släpps och kan på så sätt agera och söka lägenhet direkt. Det gör att dina chanser naturligtvis kraftigt ökar att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet.