Lediga hyresrätter

Letar du efter lediga hyresrätter? För varje år som går ökar bostadspriserna i Stockholm. Allt fler flyttar till huvudstaden och efterfrågan av lägenheter blir allt större. För den som planerat att flytta till Stockholm men ännu inte skaffat boende kan utbudet av lediga lägenheter framstå som ytterst litet.

Att veta hur man hittar lediga hyresrätter i Stockholm

Trots att utbudet av lediga hyresrätter i Stockholm är litet finns det ofta möjligheter att få tag på bostäder om man bara vet var och hur man ska leta. Det finns många sidor på internet som samlar lediga lägenheter, men det kan ändå vara svårt att veta vilken ledig lägenhet i Stockholm som passar dina önskemål och vilka priser som är rimliga att betala.

lediga hyresrätter

Utbudet i Stockholm

I Stockholm finns allt från stora lägenheter som sträcker sig över en hel våning till enkla lägenheter med enbart ett fåtal kvadratmeter. Eftersom Stockholm är en stor stad kan det även vara svårt att, särskilt för den nyinflyttade, att veta var i Stockholm man vill bosätta sig. Generellt är det ofta praktiskt att bosätta sig i närheten av en tunnelbanestation eller nära bussförbindelser. För den som har egen bil är behovet av att bo nära sådana kommunikationsmedel dock oftast inte lika stort. I Stockholms innerstad är priserna något högre än i förorterna. Priserna i förorterna kan dock skilja sig åt väsentligt beroende på vilken förort det gäller.

Att tänka på

Det kan vara värt att på egen hand undersöka vilka områden i Stockholm som du tror att du skulle kunna trivas på. Du bör exempelvis fråga dig om du värdesätter att bo nära naturen eller att bo nära centrum, eller möjligtvis vill ha en kombination av dessa två.

Då bostadskostnaderna i Stockholm är relativt höga kan det även vara bra att undersöka vilka krav som du har på bostäder utifrån den budget som du har att röra dig med. Ju högre krav desto längre tid kan det ta att hitta en bostad som passar din budget.

Få tillgång till massvis med lediga förstahandskontrakt i realtid. Läs mer här.